VELYKINIŲ MARGUČIŲ MARGINIMO BŪDAI

VELYKINIŲ MARGUČIŲ MARGINIMO BŪDAI

Ar jau nusprendėte kaip kiaušinius marginsite per šias Velykas?
Mes tradiciškai kiaušinius marginame su svogūnų lukštais, neretai dar prie kiaušinio priglaudžiam įvairiausių žolelių. Margučiai gaunasi kas kart vis kitokie. Bet kartais juk norisi išbandyti ir naujų marginimo būdų.
Tad nesulaukę Velykų, mes jau išbandėme kelis kiaušinių marginimo būdus ir rezultatais dalinamės su jumis.
 

Kiaušinių marginimas su popieriniais rankšluosčiais

Jei norėsite išbandyti šį marginimo būdą, jums reikės: kiaušinių, popierinių rankšluosčių skiautelių, siūlo, arba gumelių, susuktiems kiaušiniams užtvirtinti ir žinoma kiaušiniams skirtų dažų. Pirmiausia išvirkite kiaušinius. Kol kiaušiniai šiek tiek atvės, pasiruoškite dažus. Jei jūsų turimi kiaušinių dažai yra miltelių pavidalu, juos ištirpinkite nedideliame kiekyje (iki 50 ml) šilto vandens. Kad sustiprintumėte dažų imlumą į kiekvienos spalvos indelį įpilkite po arbatinį šaukštą acto. Kiekvieną išvirtą kiaušinį susukite į popierinio rankšluosčio skiautelę, kad neišsisuktų, galą suriškite siūlu, arba gumele. Sudėkite juos į indą, kuriame galėtumėte marginti kiaušinius. O marginti paprasta, reikia tiesiog dažus pilstyti ant susuktų kiaušinių. Mes tam tikslui naudojome pipetes, bet galima ir su šaukšteliais. Kiaušinius su dažais palikite 20 minučių. Margučiai gaunasi ryškus, spalvingi ir vis su kitokiais raštais. Šis marginimo būdas idealiai tinka vaikams ?

   
 

Kiaušinių marginimas su servetėlėmis (dekupažo technika)

Šiam marginimo būdui jums reikės popierinių servetėlių su jūsų mėgstamais raštais ar piešinėliais, vieno kiaušinio baltymo ir teptuko. Margučiai yra marginami dekupažo technika, tik vietoje klijų naudojant kiaušinio baltymą. Bet jei apie šitą būdą neteko girdėti, paaiškinsime viską detaliai. Pirmiausia jums reikės išsivirti kiaušinius ir juos atvėsinti. Iš servetėlių išsikirpti (o geriausia atsargiai išsiplėšti) paveikslėlį, kuriuo norite papuošti margutį. Servetėlės dažniausiai yra trisluoksnės, jums reikės naudoti tik viršutinį sluoksnį su paveikslėliu, atsargiai jį nuimkite. Išplakite kiaušinio baltymą – tai jūsų klijai. Ant išvirto kiaušinio dėkite paruoštą iš servetėlės paveikslėlį ir teptuku, lyg dažus tepkite kiaušinio baltymu. Tepti reikia pradėti nuo paveikslėlio centro, link kraštų. Palikite išdžiūti. Šis kiaušinių dekoravimas nesudėtingas nors ir reikalaujantis kruopštumo.

    

Kiaušinių marginimas vynu

Šis būdas ypatingas tuo, kad jūsų pastangų reikia visiškai minimalių, o rezultatas – žėrintys margučiai. Internete galite rasti du šio dažymo būdus: vienas, kai kiaušiniai verdami vandenyje, o išvirti iškart užpilami saldžiu raudonu vynu ir paliekami per naktį arba 8-12 valandų. Kitas variantas, kai kiaušiniai verdami vyne ir tame pačiame vyne paliekami 8-12 valandų. Žmonės sako, kad pasiseka abiem variantais. ? Mes savo bandymo metu kiaušinius virėme įprastai vandenyje po to užpylėme vynu ir laikėme per naktį. Ryte išėmus iš vyno kiaušiniai buvo šviesiai violetiniai ir pasidengę kristalėliais, tačiau to žavinčio žėrėjimo nesimatė. Bet po poros valandų kiaušiniai atrodė visai kitaip. Margučiai patamsėjo ir išryškėjo jų magiškas žėrėjimas.

Kiaušinių marginimas su skutimosi putomis

Marginant šiuo būdu jums reikės ne tik dažų, dažymui skirto indo, bet ir vienkartinių pirštinių. ?  Dažymo indą (tam puikiai tinka stiklinės kepimo formos) užpildome skutimosi putomis. Jų turi būti gausiai. Ant putų lašiname skystus kiaušinių dažymui skirtus dažus ir jų paviršių išbraukome lazdele. Gaunasi nuostabi mozaika. Į šią mozaiką dedame išvirtus kiaušinius ir paliekame 15-20 minučių. Svarbu, kad putos su dažais dengtų kiaušinį iš visų jo pusių. Po to margučius gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir paliekame nudžiūti. Mūsų margučiai gavosi švelnių pastelinių spalvų.

   


Tradiciniai margučiai marginti su svogūnų lukštais

Atrodo šį kiaušinių marginimo būdą žino visi, bet kiek yra jo variacijų. ?  Vieni kiaušinius apvynioja lukštais, kiti deda i lukštų nuovirą. Kiekviena šeima turi savo išbandytą ir pamėgtą būdą ir net neabejojame, kad jis yra pats geriausias. Šis būdas yra pats natūraliausias iš visų čia pateiktų, taip marginti margučiai yra saugūs valgyti.


  Linkime jums nuostabių akimirkų marginant margučius.

Kad ir kokį marginimo būdą pasirinksite jūsų margučiai būs patys gražiausi!

  Linksmų, jaukių, šviesių ir spalvotų šv. Velykų!